El final (boirós) de El funàmbul

Al poble hi havia gent que deia que el funàmbul havia caigut. D’altres, que s’havia aturat. Tanmateix, ningú no podia assegurar què havia passat perquè la boira, que ho cobreix tot, no permetia que ningú el veiés. El bàndol dels qui manifestaven que havia caigut tenia molt clar que tot es reduïa a una cosa tan simple, pragmàtica i freda com els números. Dins d’aquest grup hi havia una petita facció que creia que el cansament també hi devia tenir alguna cosa a veure. Els qui, tot i la boira, afirmaven que s’havia aturat —insistim que des de sota no es veia res—, en general, mostraven un caràcter més idealista. Creien (o volien creure) que el funàmbul devia descansar (i això els acostava a la petita facció del primer grup) i que d’una manera o altra, quan pogués, continuaria avançant. Ara bé, cal recordar la menudesa de l’assumpte: la immensa majoria dels habitants del poble — que no sabien que hi hagués algú penjat allà dalt i que, si ho haguessin sabut, tampoc no haurien mostrat cap interès per un fet tan absurd— tenien raons molt més importants per desitjar que la boira s’esvaís.

fog

13 pensaments sobre “El final (boirós) de El funàmbul

  1. Sóc dels que confiem que només es tracti d’un recés, qui sap si necessari. Enfilar-se per la corda fluixa, sense cap agafador, és un exercici que, a la força, ha de deixar baldat. Una abraçada.

  2. Ostres!! Ja sé que vaig tard, però me’n va avisar una amiga sense saber dir-me ben bé qu+a passava i com no hi entro sovint al G+ no ho havia llegit.

    No cal dir el greu que em sap, espero el retorn i poder tornar a parlar d’El Funàmbul en el meu bloc. El funàmbul omple (no vull dir omplia) buit en el món de la literatura.

    Fins aviat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s