Els odis d’Émile Zola

el text sencer en pdf

«L’odi és sant. És la indignació dels cors forts i poderosos, el desdeny militant dels qui s’enfurismen davant la mediocritat i l’estupidesa. Odiar és estimar, és sentir l’ànima calenta i generosa, és viure llargament del menyspreu de les coses vergonyoses i nècies.

L’odi allibera, l’odi fa justícia, l’odi engrandeix.

Cada vegada que m’he revoltat contra la mediocritat de la meva època m’he sentit més jove i més coratjós. He fet de l’odi i de la dignitat les meves dues hostes: m’he complagut a aïllar-me i, en el meu aïllament, a odiar el que feria allò just i veritable. Si avui valc alguna cosa, és perquè estic sol i perquè odio.»

Un pensament sobre “Els odis d’Émile Zola

  1. Molt interessant i valent, el text. M’hauria agradat saber-ne el context, el desencadenant… També m’ha sorprès que sigui tan breu la llista de traduccions al català: confio que pugui anar creixent!

    El dl., 27 de des. 2021, 20:06, el funàmbul va escriure:

    > elfunambul posted: ” el text sencer en pdf «L’odi és sant. És la > indignació dels cors forts i poderosos, el desdeny militant dels qui > s’enfurismen davant la mediocritat i l’estupidesa. Odiar és estimar, és > sentir l’ànima calenta i generosa, és viure llargament del menyspr” >

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s